DS: Brutalno kršenje prava Roma 1Foto: Printscreen

Reagujući na video snimak desničarskih organizacija objavljen na internetu Demokratska stranka (DS) najoštrije osuđuje brutalno kršenje Ustava Srbije i otimanje imovine građanki i građana Srbije od strane samozvanih desničarskih paramilicija i pojedinaca.

U Srbiji jedino institucije mogu da na osnovu sudskih presuda oduzimaju imovinu građana.

Ono što smo upozoravali se dešava da se podstiču desničarske organizacije da prevaspitavaju i ugrožavaju ljudske živote, navedeno je u današnjem saošpštenju DS.

Ova stranka traži od nadležnih državnih organa ali i međunarodnih organizacija da hitno reaguju i spreče divljanje desničarkskih paramilicija, ističući da je „ovo je još jedan način zastrašivanja i diskriminacije svih Roma u Srbiji kao najugroženije zajednice“.

Vlast u Srbiji, posle rušenja u Savamali, paljenja kuća i automobila novinara, napada istih tih paramlicija na novinare… nastavlja da podstiče i toleriše nezakonite postupke raznih desničarskih organzacija.

„Upozaravali smo i upozoravamo da je tolerisanje svake vrste nasilja nedopustivo i da scenario huškanja ljudi na ljude zato što institucije ne rade svoj posao neće proći.

Prestanite sa takvom politikom nasilja, zločina i straha jer ste vi odgovorni za svaki novi napad“, navodi DS. Demokratska stranka zajedno sa saborcima i partnerima svakodnevno radi na izgradnji jedne drugačije Srbije u kojoj će ljudska prava svih biti zaštićena a nasilnici koji sebi daju za pravo da samostalno dele pravdu tamo gde im je i mesto i tajkljulčuje da će „uvek podizati glas da zaštiti sve one koji se u ovoj zemlji osećaju ugroženo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari