Funkcioneri koalicije Za evropsku Srbiju i SPS-PUPS u Kraljevu, izabrani na jednom od paralelnih skupštinskih zasedanja 19. juna, ušli su u prostorije Skupštine grada.


– Uz odobrenje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, mi smo stari pečat oglasili nevažećim i izradili novi. Bivšem predsedniku Skupštine, koji je u subotu održavao nelegalnu sednicu, dostavljena je sva dokumentacija i upozoren je na kršenje zakona – kazao je predsednik Skupštine grada u kojoj većinu čini ta koalicija, Milomir Šljivić. On je najavio da će uskoro sazvati sednicu gradskog parlamenta na kojoj će, između ostalog, za gradonačelnika predložiti Ljubišu Simovića.

Primopredaje dužnosti nije bilo, jer funkcioneri narodnjačko-radikalske koalicije tvrde da su legalno na vlasti. Tomislav Ilić, koga za predsednika Skupštine priznaju odbornici koalicije SRS-DSS-Pokret za Kraljevo-Nova Srbija, kazao je novinarima da su prostorije „nelegalno zauzete“.

– I pečat su falsifikovali. Preduzećemo sve pravne načine da vratimo zakonitost u Kraljevo – rekao je Ilić.

Ministar za državnu upravu Milan Marković je prošle nedelje uputio dopis u kome se ocenjuje da je 19. juna, kada su održane dve paralelne sednice parlamenta, većinu imala koalicija ZES-SPS-PUPS. Do sporenja oko većine došlo je zbog pet spornih mandata u koaliciji radikala, narodnjaka i „Pokreta za Kraljevo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari