DS: Konstituisan Građanski demokratski klub, stepenica na putu vraćanja poverenja 1Zoran Lutovac Foto: Emil Vas

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je na prvom sastanku novoformiranog Građanskog demokratskog kluba (GDK) da je osnivanje GDK jedna od stepenica na putu vraćanja izgubljenog poverenja, premošćavanja jaza između političara i građana, ali i podsticaj kvalitetnoj unutarstranačkoj debati pogledom spolja.

On je, na sinoćnjem sastanku, naglasio da političke stranke ne smeju biti samodovoljni zatvoreni krugovi, saopštila je DS, navodeći da su sastanku prisustvovali i Nebojša Zelenović i Aleksandar Ivanović, kopredsedavajući Demokratske stranke Ujedinjene.

Lutovac je podsetio da je deo agende njegovog tima upravo vraćanje dijaloga u politiku, a da će GDK u rukovodstvu i članovima DS imati otvorene sagovornike, posvećene javnom dobru, spremne da prihvate svaki dobar predlog, kao i kritiku.

Na prvom sastanku GDK raspravljalo se o uslovima za slobodne i poštene izbore, posredovanju Evropskog parlamenta, dometima tog posredovanja i kampanji bojkota.

U GDK do sad su se uključili intelektualci Gordana Matković, Dragor Hiber,  Vesna Rakić Vodinelić, Čedomir Čupić, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Vida Petrović Škero,  Slobodan Prvanović, Galina Ognjanov, Biljana Stojković, Milojko Arsić, Slobodan Marković, Đorđe Pavićević, Marijana Pajvančić, Savo Manojlović, Suzana Ignjatović,  Danilo Šuković, Jelisaveta Vasilić, Vojin Rakić, Gojko Božović i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari