DS: Skandalozno Vesićevo poređenje nacista i pripadnika opozicije 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Demokratska stranka (DS) ocenila je kao skandalozno to što je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povezao ulazak nacističkih okupatorskih jedinica u Beograd i zalaganje opozicije za izlazak grada iz „političke okupacije“

DS je ocenila da je to mogao da učini „samo priučeni kalfa“.

„Goran Vesić, večiti drugi, koji je u Beogradu pronašao uhlebljenje, zamenu za rodni grad i priliku da se vine visoko u politiku, u drugima iznova pronalazi krivce za saobraćajni kolaps, urbanistički haos i destrukciju. Ne pomaže Vesiću selektivno pamćenje i listanje svake desete stranice istorijske čitanke“, naveo je DS povodom Vesićeve izjave da su lideri Saveza za Srbiju izabrali da veliki narodni protest u Beogradu održe 13. aprila, na dan kada su, kako je naveo, 1941. godine nacističke trupe zauzele Beograd.

DS je naveo da bi Vesić brižljivo čuvao istorijsko nasleđe da mu je stalo do istorije na koju se obrušio silinom bagera i krampova.

„Da je Vesiću do negovanja slobodarskih tradicija ne bi nikada gušio slobodu mišljenja i izražavanja, ne bi ostavio bez obeležja stradalnike u aprilskom ratu, da je Vesiću do kulture ne bi u futiru pričao o projektu biblioteke na mestu porušene na Kosančićevom vencu, da je Vesiću do bilo čega izuzev vlasti i novca ne bi ružio ljude, njihovu svakodnevicu i uspomene“, naveo je DS.

Ta stranka je u saopštenju napisala da Vesić „ne zna istoriju, ali će ući u istoriju kao neko ko je primorao Beogradjane da pešače kilometrima, preskaču šut i izrovarene trotoare, da zbog imaginarnih miliona tuirista daju svoje milione dinara za gondole i jarbole, da hiljadu dece kasni u školu zbog njegovog izmeštanja trasa, da stara lica budu zatočenici u vlastitim stanovima nemoćni da prepešače kilometre koliko im je nametnuo svojim ustanovljenim režimom saobraćaja, da ljudi imaju kola samo za slikanje i plaćanje parkinga“.

DS je istakao da je „Vesić pogrešan čovek na pogrešnom mestu, koji struku i nauku, istoriju i predanje tretira kao neprijatelje ‘zlatnog doba’, odvodeći nas tako u praistoriju“.

Vesić je ranije danas rekao: „13. april je dan kada je 1941. godine (Adolf) Hitler zauzeo grad. Ja ništa drugo ne mogu da očekujem od Boška Obradovića nego da slavi dan kada je Hitler zauzeo grad. Imate jednog fašistu koji je upao u RTS sa motornom testerom, uništavali su grad svojim nalepnicama, pokušali su da unište Terazijski tunel“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari