DSS 2007. odbila sporazum o Kosovu 1Foto: Arhiva

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je na tribini u Zrenjaninu da je Vlada Srbije još 2007.godine, u vreme premijera Vojislava Koštunice, odbila pravno obavezujući sporazum o Kosovu i Metohiji, koji je na pregovorima izneo Volfgang Išinger.

„Jednog dana je tokom pregovora u Becu došao Išinger sa papirom sporazuma o modelu dve Nemačke. To je zapravo bio zahtev o priznanju. Naravno da smo odbili, jer bi to bila izdaja“, ocenio je Jovanović. Kako se navodi u saopštenju DSS, Jovanović smatra da Aleksandar Vučić „pokušava danas da upravlja strahovima kod gradjana“. Prema oceni Jovanovića, gradjani Srbije su pokazali da su „mnogo žilaviji od Vučićevih ideja“.

Član Predsedništva DSS Siniša Atlagić tvrdi da vlast stvara atmosferu nesigurnosti u društvu sa ciljem da predstavi da će sve da se raspadne ako se ne dođje do sporazuma o Kosovu. Član Političkog saveta DSS Časlav Koprivica je izjavio da je do sada 22.000 gradjana potpisalo Apel za odbranu Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari