DSS: Da pređemo cenzus 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Da pređemo cenzus i ostvarimo najbolji mogući rezultat je imperativ zbog Beograda, ali to je samo početak, jer se nakon beogradskih izbora otvara pitanje Srbije, izjavio je večeras predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda.

Danas hoću da preuzmem odgovornost za vođenje ovog grada, a sutra svi zajedno da preuzmemo odgovornost za vođenje države, jer nema ko drugi, rekao je Jovanović na završnoj konvenciji DSS pred izbore u glavnom gradu u nedelju.

„Nakon beogradskih izbora se neminovno, vrlo brzo, otvara pitanje opstanka Srbije kroz pitanje njene teritorijalne celovitosti, poštovnja Ustava i preambule, pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine i članstva naše južne pokrajine u Ujedinjene nacije“, naglasio je Jovanović.

Ne mogu da kažem da jedva čekam da taj dan dođe, ali, nažalost, znam da će doći i tada će se jasno pokazati ko je ko i ko je šta na srpskoj političkoj sceni i videćete da tada neće biti mnogo ljudi koji će braniti srpske pozicije, poručio je lider DSS.

Kako je ocenio, ovi izbori su važni, jer je važan Beograd kao srpska prestonica.

Jovanović je pozvao članstvo da do nedelje u 19 sati ne staje, da zovu koga god mogu i u vreme predizborne tišine i da obezbede svaki glas.

Zvali ste me da se vratim, vratio sam se, ali ne da bih statirao, poručio je on članovima DSS na skupu u sali Opštine Stari grad, uz opasku da su to mogli sa bivšim rukovodstvom.

Jovanović je rekao da ne sumnja u svoj rezultat i podsetio da je DSS u kampanji Beograđanima ponudila novo lice i program na tri stuba: upravni, urbanističko-kulturni i saobraćajno-ekološki.

Mnogo toga ćemo uraditi, rekao je i kao prvi potez najavio promenu izbornog sistema, kao ključ borbe protiv partitokratije.

Da građani glasaju za ljude sa imenom, ljude kojima veruju, naglasio je Jovanović i podsetio da je 2013. godine stranci vratio mandat, jer nije smatrao da mu pripada, iako je formalno-pravno mogao da ga zadrži.

Ukazao je i na plan DSS za besplatan gradski prevoz u Beogradu, što je, kako je predočio, pitanje javnog zdravlja, dodajući da je pre nekoliko dana u Nemačkoj za pet gradova predstavljen program besplatnog prevoza zarad zaštitte životne sredine.

Jovanovića za gradonačelnika je podržao i pokret Srpska vertikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari