DSS: Novo rukovodstvo 14. maja 1

Demokratska stranka Srbije (DSS) će 14. maja održati izbornu skupštinu, na kojoj će biti izabrano potpuno novo rukovodstvo, i biće „više nego osvežena novim licima i idejama“, najavio je danas vršilac dužnosti predsednika te partije Miloš Jovanović.

To će biti nova DSS, ali ostajemo verni temeljnim načelima i političkim opredeljenjima, istakao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Na pitanje kakav je stav DSS prema protestima „Protiv diktature“, Jovanović je odgovorio da „apsolutno razume“ nezadovoljstvo mladih, jer kao docent na Pravnom fakultetu stalno razgovara sa njima i zna da zbog loše situacije u zemlji mnogi od njih razmišljaju da posle studija odu.

On je dodao da ne može da se izjašnjava o zahtevima učesnika protesta, jer oni još nisu tačno definisani.

Jovanović je najoštrije osudio postupak šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, koji je mahao fotografijama učesnika protesta, političara, novinara i njihove dece, što je za posebnu osudu.

On je podsetio da se u partiji iz koje je potekao Martinović – Srpskoj radikalnoj stranci, tako nekada mahalo fotografijama ljudi i da to što radi „prevazilazi meru dobrog ukusa i dobrih običaja koji bi trebali da vladaju u politici“.

Jovanović nije mogao da odgovori ni da li će poslanici DSS učestvovati u radu Skupštine jer, kako je objasnio, treba videti kako će se cela situacija odvijati.

Od ambijenta u Skupštini zavisiće naš rad i angažman, pratićemo situaciju i shodno tome odlučivati, rekao je on.

Jovanović je slično odgovorio i na pitanje da li će DSS podržati poziv Boška Obradovića iz Dveri da članovi Republičke izborne komisije (RIK) iz redova opozicije glasaju protiv proglašenja izbornih rezultata, objašnjavajući da do sada nije bilo ozbiljnih dokaza o većoj krađi glasova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari