DSS: U Srbiji narasta separatizam 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da su bili u pravu oni koji su na vreme upozoravali da će nepromišljeno otvaranje pitanja konačnog statusa Kosova i Metohije osnažiti separatistističke i autonomaške tendencije u Raškoj oblasti, na jugu centralne Srbije i u Vojvodini.

Potvrđeno je, ističe DSS, i da će predlog da se pitanje Kosova reši razgraničenjem po etničkoj osnovi tome presudno da doprinese i da destabilizuje Srbiju.

Navodi se da to potvrđuju i izbori za Bošnjačko nacionalno veće, jer je 46 odsto glasova dobila otvorena separatistička politika Sulejmana Ugljanina i proglašavanje Srbije za fašističku tvorevinu.

Rezultati ovih izbora i podrška koju dobija najgrublje vređanje države Srbije demantuju stavove da Ugljanin pokušava da pravi problem tamo gde ga nema, ukazuje DSS.

Ta stranka upozorava da problem očigledno postoji i pred njim srpska vlast ne sme da zatvara oči, kao što ne sme da zatvara oči ni pred obnovljenim zahtevima da Vojvodina dobije zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, jer nas istorija uči da je to najpogrešnija moguća politika.

Zbog toga čudi benevolentna reakcija predsednika Republike i njegova izjava da nema nikakve opasnosti i da narod ne treba da bude zabrinut, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari