Dveri pozvale na protest 15. maja zbog zakona o istopolnim zajednicama 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je građane Srbije da se 15. maja, na Svetski dan porodice, okupe na protestu u Beogradu zbog kako je rekao, najave usvajanja „protivustavnih“ zakona o istopolnim zajednicama, o rodnoj ravnopravnosti i o zabrani diskriminacije.

Obradović je u kolumni za portal Direktno.rs naveo da predlog zakona o istopolnim zajednicama vodi „legalizaciji homoseksualnih brakova pod drugim imenom, uprkos tome što Ustav Srbije jasno kaže da je brak zajednica muškarca i žene“.

„Drugi zakon planira da omogući građanima Srbije da se pre podne osećaju kao muško, popodne kao žensko, a uveče kao međupol i da je tako nešto normalno. Ovaj treći ima neokomunističku ideju da predstavnicima tradicionalnih verskih zajednica zabrani propovedanje verskih učenja odnosno slobodu misli i govora van prostora bogomolja“, naveo je lider Dveri.

Ocenio je da građani 15. maja treba da izađu na ulice i zbog stepena kriminala i korupcije u Srbiji, izostanka zaštite domaće privrede i poljoprivrede kao i zbog odlaska mladih iz zemlje i demografskog izumiranja nacije.

„Taj dan je prilika da iskažemo svoj stav i prema režimskom Kriznom štabu koji je lažirao broj novozaraženih i umrlih radi održavanja nedemokratskih prošlogodišnjih izbora, koji nas je zaključavao i zabranjivao odlazak u crkvu za Vaskrs, i koji još uvek deli kontradiktorne preporuke kako im to naloži vladajući režim dok domaći preduzetnici propadaju“, dodao je Obradović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Dveri pozvale na protest 15. maja zbog zakona o istopolnim zajednicama”

  • Zar vam se ne čini da ima mnogo ozbiljnijih razloga zbog kojih bi u ovom trenutku trebalo da pozovete ljude na protest, ako već nije za sve kasno. Ozbiljno mi se čini da ste jako poželja opopzicija vlasti. Konačno, mogli bi ste ove ljude da ostavite na miru i da dalje ne raspirujete mržnju.

  • Bez mene.
   Upravo sam na portalu Nova pročitao užasnu vest iz Hrvatske: dvoipogodišnja devojčica je preminula zbog zlostavljanja u porodici. Drugim rečima, zbog teškog prebijanja.
   Nešto razmišljam, da to je nesrećno dete imalo gej roditelje koji ga iskreno vole, danas bi sigurno bilo živo i srećno.
   OK, gej osobe su, još uvek, većini ljudi ovde neprihvatljive iz nekakvih moralnih(?), verskih i ko zna još kojih razloga, pa su im zato neprihvatljive i kao roditelji. Iako ne podržavam taj stav, mogu da ga razumem.
   Ali zašto niko ne posmatra stvar iz ugla dece? Zašto se niko ne pita da li je za dete bolje da ima ima gej roditelje, nego da odrasta bez roditelja ili uz roditelje psihopate, narkose ili alkose koji ga zlostavljaju?

 1. Vazi Gari…!! A jel tacno u podne…ili…okvirno…pa ko kada dodje…i prodje…??

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.