Dveri: Proglas o promeni sistema 1Foto: Logo

Glavni odbor Dveri usvojio je danas Proglas o promeni sistema, a na današnjoj sednici održanoj u Vranju najavljeno je da od 1. oktobra počinju pripreme za vanredne izbore na svim nivoima.

Glavni odbor je potvrdio preporuku Predsedništva da Dveri ne postanu deo Udružene opozicije Srbije i konstatovao gašenje Saveza za Srbiju, navedeno je u saopštenju Dveri posle sednice.

„Ostajemo posvećeni komunikaciji i saradnji sa drugima u opoziciji na smeni aktuelne vlasti, ali svoje političke aktivnosti, predstavljanje našeg programa i kadrova nastavljamo samostalno od 1. oktobra do prvih sledećih izbora, kada ćemo sa drugima u opoziciji razmotriti koji su najbolji načini da se na te izbore izađe“, poručio je GO Dveri.

U novom programskom proglasu u četiri tačke, koji će biti predstavljen narednih dana pod imenom „Promena sistema – sigurnost za sve“, Dveri ističu političku viziju da „stave porodicu na prvo mesto“ u društvu i državi i da ponude „razvojna ekonomska rešenja, sa fokusom na domaću privredu i poljoprivredu“.

Od „Novog narodnog dogovora“ sa kojim smo se pojavili u politici 2011. godine – evo već 10 godina traje kontinuirana i dosledna politička borba Srpskog pokreta Dveri za promenu sistema vrednosti i obnovu demokratije i nezavisnih institucija u Srbiji, navodi se u saopštenju Dveri i naglašava kako „promena vlasti više nije dovoljna“.

„Potrebna nam je promena kompletnog korumpiranog političkog sistema koji se ovde ne menja već 30 godina. Srpski pokret Dveri je garant da neće sve ostati isto posle smene sadašnjeg režima. Ključna reč je promena sistema i uređenje države i institucija koje više nikada neće zavisiti od jednog čoveka niti od drugih smena u izvršnoj vlasti“, istaknuto je u saopštenju.

Ocenjeno je da „mikad u Srbiji politika nije bila bez ikakve političke ideologije niti javni prostor bez konkurencije ideja, kao danas“, uz poruku da je „trenutak za objavu novih političkih ideja i otvaranje javnih rasprava“.

Dveri su, uz postojeći program „koji je na snazi i čiju aktuelnost i vrednost je potvrdilo vreme“, istču da kreiraju i nove političke ideje koje će predstaviti u novom Proglasu, pozivajući na dijalog građane i sve učesnike u javnom društvenom i političkom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari