Dveri: Smena Kriznog štaba za borbu protiv korone jer brinu o interesu SNS a ne građanima 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da Кrizni štab za borbu protiv korone „više ne zna šta radi“, kao i da je potrebna hitna smena i potpuno nov pristup borbi protiv pandemije.

„Pozivamo predsednika Srbije, predsednika Vlade Srbije, ministra zdravlja i Кrizni štab da hitno prestanu da svojim neozbiljnim ponašanjem urušavaju poverenje građana u državu. Svima nam je dosta njihovih laži, praznih priča i loših rešenja i zahtevamo da konačno izađu sa konkretnim planom za prevazilaženje zdravstvene krize izazvane pandemijom“, poručile su Dveri.

Kako je navedeno, ako to nisu sposobni, a sve govori da nisu, „jedino rešenje je smena Кriznog štaba i uvođenje novih, kompetentnih, nestranačkih i odgovornih stručnjaka koji će brinuti o javnom interesu i zdravlju nacije, a ne o političkom interesu Srpske napredne stranke (SNS)“.

„Ponavljamo pitanje zašto Ministarstvo zdravlja još uvek nije omogućilo javnu raspravu i konsultovalo stručna lica koja imaju drugačije mišljenje o aktuelnoj krizi sa epidemiološkog i drugog lekarskog stanovišta od režimske struke koja sedi u Кriznom štabu?“, upitale se Dveri. Oni su podsetili da su pre više dana pedložila nove ključne mere u borbi protiv korone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari