GDF: Crna Gora da nastavi evropskim putem 1Foto: TW /GDF

Građanski demokratski forum (GDF) podržava građane Crne Gore u njihovom slobodnom izražavanju izborne volje, ali se iskreno nada da Crna Gora neće skrenuti sa evropskog puta, na kome je, reformama i promenama, prednjačila među zemljama Zapadnog Balkana.

Izbori u Crnoj Gori, posle više od tri decenije, završili su se pobedom opozicije, koja zbirno ima više mandata nego Demokratska partija socijalista koja je do sada vladala.

U nekoliko kolona, grupišući se prema sličnim viđenjima razvoja svoje zemlje, crnogorska opozicija je uložila veliku energiju ne bi li uverila građane da su promene nužne, ukazuje se u saopštenju, ali dodaje da su se već u prvim izjavama lidera stranačkih koalicija, od kojih se očekuje formiranje nove vlasti, čuli tonovi koji ne garantuju progresivan, napredan put razvoja.

Izjave o „pobedi svetog Vasilija Ostroškog“, stavljanje u prvi plan revidiranja Zakona o slobodi veroispovesti, proslava izborne pobede pred pravoslavnim hramovima, nažalost nagoveštavaju antimoderan pravac kretanja crnogorskog društva.

Nadamo se da će prevagnuti ideje progresa i otvorenog društva, a ne zatvaranje i revanšizam, jer je to izbor između doprinosa stabilnosti ili nestabilnosti celog regiona, navodi GDF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari