Gojković u Sloveniji: Prijateljska podrška Slovenije evropskom putu Srbije 1Foto: Narodna skupština

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa predsednikom Državnog saveta Slovenije Alojzom Kovšcom, koji je preneo spremnost da Državni savet podrži i pomogne parlamentu Srbije u prilagođavanja zakonodavstva evropskim standardima.

Gojković je sa predsednikom Državnog saveta razgovarala o unapređenju bilateralnih odnosa, regionalnoj saradnji, kao i podršci Sloveniji Srbiji na putu ka članstvu u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Kovšca je rekao da na sastancima na nivou predsednika senata zemalja EU uvek ukazuje na značaj politike proširenja i perspektive proširenja za države regiona i naglasio važnost jasnih kriterijuma za članstvo u EU.

Gojković i Kovšca su razmenili iskustva o zakonodavnim procedurama i aktuelnim temema u parlamentima dve zemlje i saglasili se o značaju daljeg razvoja parlamentarne saradnje i istakli značajnu ulogu i doprinos parlamenata ukupnim odnosima Srbije i Slovenije.

Gojković je naglasila da su tokom današnjih susreta sa predsednikom Državnog zbora Dejanom Židanom i predsednikom Slovenije Borutom Pahorom potvrđeni dobri odnosi dve države uz obostrano poštovanje i razumevanje i prijateljsku podršku Slovenije evropskom putu Srbije.

Gojković je pozvala predsednika Državnog saveta u posetu Srbiji, navodi se u saopštenju.

U delegaciji Skupštine Srbije su predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom Milija Miletić i član grupe prijateljstva Snežena Bogosavljević Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari