Građanski demokratski klub: Krivična prijava protiv Đukanovića zbog bakljade 1Foto: Screenshot/Twitter @damjanosat

Vesna Rakić Vodinelić, Dragor Hiber i Savo Manojlović su u ime Građanskog demokratskog kluba podneli krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog bakljadi na krovovima tokom vanrednog stanja.

Kako se navodi u saopštenju krivična prijava je podneta protiv Vladimira Đukanovića, narodnog poslanika i više NN osoba, a na teret im se stavlja organizovanje i članstvo u kriminalnoj grupi, izazivanje opšte opasnosti i povreda ravnopravnosti.

U samoj krivičnoj prijavi dostavljeni su kao dokazi snimci organizovanih  bakljada, kao i tačne lokacije na kojima su vršena navedena krivična  dela.

Reakcija tužilaštva na krivične prijave biće i jasan pokazatelj da li  građani u Republici Srbiji mogu očekivati zaštitu zvaničnih institucija  od strane parastranačkih i navijačkih formacija koji su upadali na  krovove njihovih zgrada, ili su prepušteni samoorganizovanju u odbrani  ustavnog poretka i sopstvenih prava, poput građana koji su na Karaburmi i Dorćolu sami u spešno odbranili svoju imovinu i krovove svojih zgrada, zaključuje se u saopštenju.

Krivičnu prijavu protiv Đukanovića zbog bakljade do sada su podneli Pokret slobodnih građana i Pokret Slobodna Srbija.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je za Danas da je sinoć oko 20.30 palio baklje, ali da je to činio sa svoje zgrade i da time nije prekršio policijski čas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari