Gutereš: UN da ostanu na Kosovu 1Foto: MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, koji je istakao da je pozicija UN jasna, da treba da ostane na Kosovu jer problem još nije rešen.

Dačić je izrazio spremnost Srbije za nastavak saradnje sa UN, pored ostalog i u okviru mirovnih operacija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Dačić je posebno naglasio da je za Srbiju veoma važan ostanak misije UN na Kosovu i Metohiji sa neutralnim statusom u okviru rezolucije SB 1244.

Generalni sekretar UN Gutereš je istakao da je pozicija UN jasna, da je potrebno da Misija ostane na tom prostoru jer problem još nije rešen. Dačić je pozvao Gutereša da poseti Srbiju.

Šef srpske diplomatije obavestio je svog sagovornika da je u Beogradu otvorena UN kućaDačić još jednom je čestitao Guterešu na izboru za generalnog sekretara UN. Kako se dodaje u saopštenju, Dačić je razgovarao i sa šefom diplomatije Mađarske Peterom Sijartom.

Njih dvojica su razgovarali o bilateralnim odnosima između dve zemlje, kao i o saradnji u sferi energetike. Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar privrede Goran Knežević, a razgovaralo se o mogućnosti da Mađarska bude gost Sajma poljoprivrede 2018. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari