I večeras nastavljena akcija „Bukom protiv diktature“ (VIDEO) 1

Deseto veče sa svojih balkona i terasa građani Srbije učestvuju u akciju „Digni glas: Bukom protiv diktature“ na koju su pozvali inicijativa „Ne davimo Beograd“ i Građanski front.

Akcija „Digni glas: Bukom protiv diktature“ okupila je građane kako bi iskazali nezadovoljstvo upravljanjem epidemijom u zemlji i političkim odlukama vlasti, u 20.05 časova posle tradicionalnog aplauza podrške medicinskim radnicima.

Deseto veče Novosađani lupali u šerpe i duvali u pištaljke

Građani Novog Sada danas su po deseti put lupali u šerpe i duvali u pištaljke i vuvuzele u akciji „Bukom protiv diktature“, nezadovljni time kako se vlast u Srbiji ophodi prema njima tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije korona virusa.

Posle aplauza lekarima tačno u 20.00 sati, u svim delovima Novog Sada u 20.05 usledila je gromoglasna buka s terasa i prozora, gde građani Srbije jedino mogu da izađu od 18.00 do 05.00 sati zbog policijskog sata koji je uveden pre više od mesec dana.

Agenciji Beta je potvrđeno da je buke bilo sa balkona u Novom naselju, Limanu, Grbavici, Podbari, Detelinari i u Adamovićevom naselju. Kako kažu građani, negde je buka šerši i pištaljki bila najjača do sada i najduže je trajala.

Za razliku od prethodnih nedelju dana, od kada su poslanici Srpske napredne stranke najavili podršku Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću, večeras je prvi put izostalo „spontano okupljanje“ nepoznatih lica po krovovima zgrada širom Srbije, te i u Novom Sadu, uz bakljadu, vatromet i emitovanje snimljenih antiopozicionih parola s razglasa.

Građani Kragujevca i večeras su digli glas učešćem u akciji „Bukom protiv diktature“.

Pet minuta posle aplauza podrške zdravstvu u 20:00 sati, buka nezadovoljnih građana je počela u 20.05 i potrajala nekoliko minuta.

Na terasama, balkonima, prozorima i u dvorištima građani su lupali u šerpe, zviždali, duvali u pištaljke i trube, bacali petarde…

Čuli su se i uzvici protiv predsednika Srbije aleksandra Vučića.

Kragujevčani iz dana u dan komentarišu buku i razmenjuju utiske o tome da li su najnoviji „decibeli nezadovoljstva“ nađačali prethodne ili su, pak, podbacili.

Užice: Deseto veče buke protiv vlasti

Građani Užica, koji od početka učestvuju u akciji „Bukom protv diktature“, protestovali su i večeras – deseti put, protiv vlasti u Srbiji. 

Video: N. Kovačević

Posle aplauza za zdravstvene radnike, od 20,05 časova, sa svojih balkona i prozora, oglašavali su se pištaljkama i trubicama, udarcima o šerpe, ali i petardama i „topovskim udarima“. 

Čačani i večeras aplauzom podržali lekare, pa lupali u šerpe nezadovoljni vlašću

Čačani su i večeras u 20 časova aplauzima podržali zdravstvene radnike u borbi sa epidemijom, a pet minuta kasnije su se lupanjem u šerpe, duvanjem u trube i zviždaljke i bacanjem petardi oglasili u okviru akcije „Bukom protiv diktature“.

U gotovo svim delovima Čačka odzvanjala je buka koju su pravili građani nezadovoljni kako se vlast u Srbiji ophodi prema njima tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije korona virusa.

Za razliku od prethodnih dana, večeras nije primećeno da su članovi Srpske napredne stranke palili baklje ili emitovali skandiranje sa razglasa protiv Dragana Đilasa, jednog od lidera Saveza za Srbiju .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari