Ilić poručio Dačiću da je Vučićeva krpa za potiranje 1Velimir Ilić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je danas da se ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, kao ni ministri iz njegove partije ništa ne pitaju u Vladi i da su svi oni za predsednika Srbije Aleksandra Vučića „krpa za potiranje“.

„Svaki častan čovek izašao bi iz te i takve vlade. Ivice, ne pravi se lud. Vidiš ti sve. Ništa se ti i tvoji ministri ne pitate, vi ste svi Vučiću krpa za potiranje. Tebi gurnu mikrofon i pevaš, prave budalu od tebe, a ti neki vajni ministar diplomatije. Sram vas bilo“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare, a prenela ta stranka.

On je dodao da se odluke koje se odnose na državu donose u, kako je ocenio, Predsedništvu Srpske napredne stranke (SNS), a ne u institucijama.

Ilić je naveo da je Predsedništvo SNS-a postalo „najvažnije telo u zemlji koje o svemu odlučuje“.

„U Srbiji više ne postoji višestranačje. Postoji jedna stranka i jedan čovek koji o svemu odlučuje“, ocenio je Ilić.

Dodao je da je predsednik Vučić, kako je ocenio, ukinuo sve institucije.

„Vladu Srbije vodi američki ambasador. Ramuš Haradinaj je njegov prijatelj i nemoj da se prave ludi. Vučićeva Srpska lista ga je dovela na vlast, Vučić mu je napravio vladu. A sada kao za žilet je stao rat. O kakvom ratu oni to pričaju kada su oni dobri prijatelji i bliski saradnici“, rekao je Ilić.

On je istakao da je Vučić sada došao na novu ideju, a to je da pravi „balkanski savez“.

„On i Makron se dogovorili da prave balkansku uniju. I sada će on Srbiju da uvuče u taj projekat sa Alabanijom, Makedonijom, Crnom Gorom, Bosnom i kako je sam rekao Kosovom. Da ukine Srbiju i da imamo tutora. Mi znamo kako se završila priča sa udruživanjima i da smo na kraju imali građanski rat“, kazao je Ilić i dodao da „Vučić nije sposoban da od Srbije napravi ozbiljnu državu“.

On je rekao da sa paralamentarnim treba raspisati i predsedničke izbore, jer je „postalo jasno da predsednik Srbije nije sposoban da vodi državu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari