Ilić: Raspisati referendum o Kosovu, pa građani neka odluče 1Foto: Medija centar

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je danas da više nema prostora da bi se manipulisalo pitanjem statusa Kosova i da je neophodno raspisati referendum na kome će građani doneti odluku da li će Srbija priznati nezavisnu državu Kosovo.

Nijedna vlast nema pravo da donosi takvu odluku i predaje deo teritorije Srbije u ime naroda, priznajući državu Kosovo u ime građana Srbije.

O tome mora da odluči narod na referendumu na kome će biti jasno formulisano pitanje, rekao je Ilić i dodao da bi pitanje trebalo da glasi: „Da li Srbija treba da prizna Kosovo kao nezavisnu državu?“.Na bilo koji drugi način postavljeno pitanje je zamagljivanje stvarnosti i otvara prostor da se vlast u ime svih nas odrekne Kosova, smatra Ilić.Ilić je, na konferenciji za novinare, ocenio da „narod ne razume“ šta znači kada se kaže da će Kosovo dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama.

To treba reći na jednostavnom, srpskom jeziku- to znači Srbija će priznati nezavisnu državu Kosovo, objasnio je on.Rešavanje pitanja Kosova mora da bude tačka okupljanja svih onih kojima je stalo do budućnosti Srbije. Sve političke stranke koje shvataju ozbiljnost situacije u kojoj se država nalazi moraju da sednu za sto i dogovore se, zauzmu stav i jasno i glasno traže raspisivanje referenduma, ponovio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari