Inicijativa Ne davimo Beograd: Građani da se obavezno prijave za 100 evra 1Foto: Ne davimo Beograd (Arhiva)

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane da iskoriste svoje pravo i apeluje da se prijave za isplatu 100 evra pomoći građanima i građankama sa prijavljenim prebivalištem u Srbiji.

Podsetimo, ministar finasija Siniša Mali jutros je izjavio da građani već od danas mogu da se prijave za državnu pomoć putem sajta https://idp.trezor.gov.rs/

„Ukoliko građani ne preuzmu ovaj novac postoji velika verovatnoća da će Srpska napredna stranka i njeni sateliti zloupotrebiti ovaj novac za finansiranje svojim kriminalnih aktivnosti, kao što su plaćene bakljade, angažovanje batinaša, rušenje objekata i uništavanje prirode i ostala održavanja funkcionisanja režima koji ide ka diktaturi“, smatra Inicijativa Ne davimo Beograd.

Takođe, inicijativa je pozvala sve građane i građanke, da ukoliko im ovaj novac nije preko potreban, ceo iznos ili deo iznosa doniraju u humanitarne svrhe ili za potrebe borbe protiv režima Srpske napredne stranke. Naveli su da građani i njima mogu da doniraju novac i time pomognu „oslobađanje našeg grada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari