Aleksandrovac bira kandidate sa tri izborne liste 1Foto: Zoran Nikolić

Na lokalnim  izborima, u nedelj 21.juna, u opštini Aleksndrovac , učestvovaće, samo, tri izborne liste od kojih su dve, prvoplasirana „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ i  trećeplasirana „Grupa građana-Pokret za Župu-dr Jugoslav Stajkovac“ kompletne sa po 59 kandidata za isto toliko odborničkih mesta u Skupštini opštine Aleksandrovac.

Lista  na rednom broju dva  „Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija(JS)  Dragan Marković Palma je nekompletna i ima  samo 40 kandidata.

Za izbore  21. juna 2020 godine , u Aleksandrovcu je štampano 22.173 listića, dok je aprila 2016 godine, na izbore izašlo 23.276 upisanih birača ili 65,61 odsto što govori o ozbiljnoj depopulaciji ove opštine.

Na predhodne izbore, aprila 2016 godine, u Aleksandrovcu je  izašlo 65,61 odsto upisanih birača. Najviše glasova, 50,04 odsto,  je  osvojila grupa građana  „Pokret za Župu-dr. Jugoslav Stajkovac“.

Nosilac pobedničke  liste na izborima aprila 2016, doktor agro-ekonomije Jugoslav Stajkovac je, tada, po sedmi put, izabran za predsednika  opštine i na ovoj dužnosti je ostao sve do  sticanja formalnih uslova za starosnu penziju,  februara 2019, kada je došlo i do promene na čelu opštine.

Od tada, na čelu opštine Aleksandrovac je  specijalista pedijatrije dr Mirko Mihajlović,  kadar SNS.

Jugoslav Stajkovac je  osobena figura u političkom životu Srbije. Još 1986. godine biran je kao tada najmlađi u ondašnjoj Jugoslaviji, za predsednika opštine.

Zadnjih šesnaest godina nalazi se na čelu „Pokreta za Župu-dr Jugoslav Stajkovac“.

Te 2004. godine kada je nastao pokret Jugoslav Stajkovac biva biran kao prvi neposredno izabrani Predsednik opštine Aleksandrovac.

„Očekujem da građani Župe, na osnovu urađenog u našim predhodnim mandatima, ponovo, nadpolovičnom većinom , daju svoje poverenje i glasove predstavnicima „Pokreta za Župu-dr. Jugoslav Stajkovac“. Na toj izbornoj listi koju predvodim dovoljno je već afirmisanih kadrova koji mogu obezbediti dalji ekonomski razvoji i sprečavanje pogubne depopulacije Župe“ rekao je Stajkovac, u svojoj izjavi za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari