Dragan Jovanović: Umesto zadruga napraviti jake kooperative 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Izborna lista Milan Stamatović – Zdravo da pobedi – Dragan Jovanović – Bolja Srbija – Zdrava Srbija predstavila je danas u Leskovcu planove te koalicije za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore.

Predsednik Gradskog odbora Bolje Srbije u Leskovcu Oliver Antanasijević najavio je da će kroz izbornu kampanju biračima poslati poruku da će raditi pošteno, domaćinski i predano.

Kandidat za odbornika Dragan Savić naveo je da izborni uslovi nisu normalni i ravnopravni, jer vlast kontroliše sve medije, posebno one sa nacionalnom frekvencijom, ali da oni izlaze na izbore s uverenjem da će napraviti dobar rezultat.

On je rekao da će u njihovom fokusu biti primarna zdravstvena zaštita, koja je „katastrofa“, kao i da će se zalagati da se uvede većinski izborni sistem i da se odvoje lokalni od parlamentarnih izbora.

Nosilac republičke izborne liste Dragan Jovanović, koji je predsednik Bolje Srbije i predsednik Skupštine opštine Topola rekao je da umesto zadruga treba napraviti jake kooperative, gde će se udružiti najjači proizvođači i iza kojih će stati lokalne samouprave.

Moraju se napraviti hladnjače, otkupna mesta, rekao je Jovanović i pozvao Ministarstvo pojoprivrede da ukine uredbu o zabrani izlaska na tržište svim hladanjačarima koji imaju hladnjače ispod 500 tona.

Poslanički kandidat, nekadašnji fubalski reprezentativac Boško Đurovski rekao je da su čist vazduh, čista voda i organski zdrava hrana i sport parametri koji će sigurno dovesti do boljeg i zdravijeg života u Srbiji.

Predsednik Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da ta koalicija nije formirana samo da pređe cenzus i da je siguran da mogu zemlju ekonomski da oporave, jer imaju „rešenja za Kosovo, za koronu, zdravstvo, turizam, poljoprivredu, ekonomiju, školstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari