Miroslava Najdanovski na listi SNS u Zrenjaninu 1Kandidati za lokalne izbore Foto: SNS Zrenjanin

Nakon što je SNS sa koalicionim partnerima prva predala izbornu listu u Zrenjaninu, obrasce sa potpisima i listom kandidata danas su predli SPS i Savez vojvođanskih Mađara.

Prijavljivanje je u toku, potvrdili su za Danas u Gradskoj izbornoj komisji. Na sajtu grada objavljena je prva lista kandidata, a narednih dana liste će se dopunjavati kako budu verifikovane, kažu u komisiji.

– U Zrenjaninu je do sada preuzeto devet obrazaca za lokalne izbore. Prva je listu predala SNS sa koalicionim partnerima, sada je u toku prijavljivanje još dve stranke. Registracija je u toku – objasnio je Jovan Stankov, predsednik Gradske izborne komisije u Zrenjaninu.

Prošle nedelje prva je izbornu listu predala SNS sa koalicionim partnerima, partijama PUPS, SDPS i Pokretom socijalista.

Nosilac liste je ministar privrede i predsednik GO SNS Zrenjanin Goran Knežević. Na listi kandidata ima više nestranačkih ličnosti, najpoznatija je plivačica Miroslava Najdanovski. Tu je i direktorka opšte bolnice Ivana Tešić, njen pomoćnik doktor Vladimir Arbutinov, na spisku je i doktorka Jasmina Vujanov, stomatolog Milan Miljuš.

Na listi kandidata ima još troje lakara, nekoliko penzionera i dosta mladih kandidata, kao i dosadašnjih funkcionera SNS-a, među kojima su visoko na rang listi sadašnji gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac. Listu SPS predvodi Željko Malušić, predsednik GO SPS Zrenjanina, a među kandidatima je mlada pravnica Dubravka Kralj i puno novih lica.

Skupština Zrenjanina broji 67 odborničkih mesta. U dosadašnjem sazivu većinu je činilo 35 odbornika SNS-a, a koalicioni partneri su im bili SPS, JS, NP i RDS sa devet odbornika i SVM sa tri odbornika. Opozicija, koju su činili DS, LSV, SRS i DJB je od prošle godine bojkotovala rad skupstine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari