Pobednik u Pirotu lista ''Aleksandar Vučić - za našu decu'' sa 36 odborničkih mandata 1Foto: Z. P.

Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora u Pirotu, a na osnovu obrađenih podataka sa svih 86 biračkih mesta, najviše glasova na lokalnim izborima osvojila je lista “Aleksandar Vučić – za našu decu“ – 57,36 posto, odnosno 36 odborničkih mandata u novom sazivu lokalnog parlamenta.

Druga je lista “Najbolje za Pirot – Odbranimo reke- Odbranimo Pirot – dr Žarko Todorović“ koja je osvojila 11,54 posto glasova, odnosno 7 odborničkih mandata. Treća je lista “Ivica Dačić -Socijalistička partija Srbije“ sa osvojenih 10,95 posto glasova, odnosno 6 odborničkih mandata.

Lista “Profesor Vladica Tošić – Pobeda za budućnost Pirota“ osvojila je 6,97 posto glasova, odnosno 4 odbornička mandata.

Svoje predstavnike u lokalnom parlamentu imaće i lista “Pokret obnove kraljevine Srbije – Pirot je za kralja – Monarhistički front – Miloš Todosijević“ koja je osvojila 3,29 posto glasova odnosno dva odbornička mandata.

Lista “Srpska desnica – Pirot može bolje – Ninoslav Ćirić“ osvojila je 3,15 posto glasova odnosno jedan odbornički mandat.

Cenzus od tri posto nisu prešle četiri liste na lokalnim izborima: “Glas naroda – Dušan Mitić“ koja je osvojila 2,60 posto glasova, “dr Vojislav Šešelj – SRS“ sa osvojenih 1,42 posto glasova, “PUPS- Milan Krkobabić“ sa osvojenih 1,40 posto glasova i lista “JS – Dragan Marković Palma“ sa osvojenih 1,32 posto glasova.

Predsednik Gradske izborne komisije Jovan Milenković je izjavio da je na izbore u Pirotu izašlo 55,32 posto birača odnosno 26.118 građana od 47.198 koji su imali pravo glasa.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Pobednik u Pirotu lista “Aleksandar Vučić – za našu decu“ sa 36 odborničkih mandata”

  1. Vladan Vasić je promenio nekoliko stranaka do sada i vodio nekoliko pokreta samo da bi bio i ostao večiti gradonačelnik. Evo ga sada u SNS-u a ko zna sa kim će biti na sledećim izbirima. Samo da ostane gradonačelnik učlaniće se i u stranku Marsovaca. Toliko o doslednosti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.