Ponavljanje izbora na 11 biračkih mesta u Kragujevcu 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Uprkos vanrednoj situaciji u gradu, te zabrani okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima, kao i drugim  rigoroznim merama za sprečavanje širenja epidemije COVID 19, u  Kragujevcu su za sutra zakazani ponovni parlamentarni izbori na čak jedanaest biračkih mestra.

Na tim mestima su 21. juna utvrđene nepravilnosti tokom biračkog postupka, i na kojima je registrovano 12.467 žitelja šumadijske prestonice s pravom glasa.

Kragujevac, u kojem se izbori tradicionalno organizuju na 168 biračkih mesta,  prema dostupnim informacijama, sredina je u kojoj se aktuelni parlamentarni izbori ponavljaju na najviše birališta  u Srbiji.

Koliko i da li, uopšte, ta činjenica ima veze sa špekulacijama da aktuelni režim na ponovljenim izborima pokušava da u republički Parlament “ugura” i Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS), koji bi u Šumadiji, s obzirom da je zavičaj obe srpske dinastije (Karađorđevića i Obrenovića), trebalo, kako se pretpostavlja, da ima najviše pristalica, možda će se doznati tokom sutrašnjeg prepodneva.

Podsetimo da su u Kragujevcu lokalni izbori, u nedelju, 28.juna, ponovljeni na tri  biračka mesta u prigradskim naseljima  Korićani, Dragobraća i Stanovo.

Srpska napredna stranka koja će, nakon lokalnih minulih lokalnih ozbora, po prvi put i u Kragujevcu, sa osvojenih 46 odborničkih mandata  (od ukupno 87 mesta u lokalnom parlamentu), moći samostalno da formira gradsku vlast, ukupni je pobednik i ponovljenog glasanja u Korićanima, Dragobraći i Stanovu.

Vredno pomena je, međutim, da je zajednička  lista  Udruženja “300 Kragujevčana “ i Pokreta “Volim selo soje”, u Korićanima pobedila  SNS, i to poprilično ubedljivo, sa 206 naspram 139 glasova koliko su dobili naprednjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari