Radulović: Uslovi nisu fer, na ovim izborima ne može se pobediti, ali je cilj ostati u igri 1Saša Radulović Foto: Fonet/TV Fonet

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović pozvao je danas građane da podrže taj pokret svojim potpisima podrške za učešće na parlamentarnim izborima, čije je prikupljanje počelo.

Ponovio je da će odluka o tome da li će DJB i učestvovati na izborima 21. juna, biti doneta nakon što bude prikupljen potreban broj potpisa.

Radulović, koji je poslanik, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je DJB pristala na bojkot izbora kao sredstvo borbe protiv nepovoljnih uslova za izbore, uz ogradu da će izbore bojkotovati samo ako ih bojkotuje cela opozicija, dok su u medjuvremenu neki iz opozicije odustali od bojkota.

Radulović je rekao da na političkoj sceni Srbije postoji samo jedna, globalistička opcija kroz politiku da „EU nema alternativu“, koja se nudi građanima, i to tako da je deo te opcije na vlasti, a deo predstavlja opoziciju. Jedni se od drugih razlikuju samo po tome da li im se „lično dopada“ predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ili ne, dok „suštinski svi podržavaju šta vlast radi u Srbiji“, rekao je on.

Radulović je rekao da je „igra (Dragana) Đilasa i Saveza za Srbiju da se eliminišu svi suverenistički političari iz budućeg saziva Narodne skupštine“ i pozvao „birače-suvereniste“ da „ne nasedaju na pozive na bojkot jer bi time pucali sebi u nogu“.

„Uslovi nisu fer, na ovim izborima ne može se pobediti, ali cilj je ostati u igri“, kazao je Radulović.

Pozvao je glasače SNS, za koje je naveo da „zna da su patriote koje žele dobro svojoj zemlji“, da prate pažljivo šta govori predsednik SNS Vučić i sami se uvere da li je istinita tvrdnja da je „država pod udarom, da Srbija nestaje pred našim očima i da vlast vodi kvinslisku politiku“.

Po njegovim rečima, DJB nudi „viziju Srbije kao suverene zemlje gde gradjani odlučuju o svojoj sudbini, države u kojoj se vlast plaši gradjana, a ne obratno, gde ima vladavine prava, sredjenih biračkih spiskova, i medija u kojima može da se čuje sve što političari imaju da kažu“.

„Bez toga nemamo ništa, postajemo tamnica, kako smo bili utamničeni tokom nepotrebnog vanrednog stanja. Protiv toga moramo da se izborimo, ovo je otpor tom i takvom sistemu, borba za Srbiju u kojoj se rado i lepo živi. Ne pristajemo na manje od toga, na manje slobode, na pola prava. Pristajemo samo na svu slobodu i sva prava“, kazao je Radulović.

Radulović je naveo da i u budućem sazivu Narodne skupštine mora biti poslanika „suverenista“, dodajući da „242 poslanika koji nisu bili u Skupstini Srbije kada je uvedeno vanredno stanje ne zaslužuju da budu poslanici“, i da svako kome „Ustav nije crvena linija“ ne razumete vladavinu prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari