Stanković: Moj Niš mi je na prvom mestu 1Foto: Miodrag Stanković

Predsednik niških demokrata Miodrag Stanković danas se žalio Statutarnoj komisiji Demokratske stranke na odluku Izvršnog odbora DS da raspusti Gradski odbor u Nišu. Konačnu odluku o raspuštanju GrO u Nišu trebalo bi da donese GO DS na sednici 14. marta.

Nije tačno da ja navodno kršim odluku Glavnog odbora o bojkotu izbora, jer smo u Nišu vodili aktivnu kampanju za bojkot, kao ni da se u našem sedištu prikupljaju potpisi za političku organizaciju koja ide na izbore, kako je navedeno u preporuci i rečeno na sastanku u Nišu. Preporuka IO da napustim stranku kako GrO ne bi bio raspušten je klasična ucena, a moja smena i njegovo raspuštanje je nastavak disciplinovanja „neposlušnih“, što se u DS do sada nikada nije dešavalo, već je o svemu mogao da se vodi dijalog – rekao je Stanković za Danas.

– Ja razumem da su ljudima u Paraćinu i Šapcu najvažniji Paraćin i Šabac. I meni je moj Niš na prvom mestu. Postoji odluka GO DS o bojkotu i mi smo je poštovali. Ukoliko bi na GO doneli novu, istu ili drugačiju odluku, svako ko ne želi da je poštuje trebalo bi da ide iz stranke – kaže Stanković.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li će izaći na izbore i u okviru koje političke grupacije ukoliko stranački organi potvrde odluku o raspuštanju GrO u Nišu. Prema nezvaničnim informacijama, u sedištu niške DS nisu prikupljani potpisi za izlazak na izbore bilo koje političke organizacije, ali su održavani sastanci organizacije „Niš moj grad“, koja izlazi na predstojeće lokalne izbore u Gradu i pet gradskih opština. Jedan od deset njenih osnivača je i predsednik niških demokrata Stanković, „ali kao građanin“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari