SZS raspisao bojkot izbora 1Foto: FoNet/Nenad Djordjevic

Kao odgovor na raspisane izbore Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da je „raspisao bojkot izbora“, što predstavlja „jedno veliko ‘ne’ autokratiji Aleksandra Vučića, i korupciji, kriminalu, lažima i prevarama njegovog režima“.

„Bojkot smo odavno proglasili, ali ga danas i zvanično raspisujemo na svim nivoima. Već više od godinu dana opozicija pokušava da se izbori za slobodne i poštene izbore“, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Kako je ocenio, umesto da građanima omogući ono što je normalno i uobičajeno u svim demokratskim zemljama, režim Aleksandra Vučića je ignorisao te zahteve i vodi kampanju za izlazak na lažne izbore.

„Umesto da uvažava zahteve opozicije, on stvara lažnu opoziciju. Uz lažnu opoziciju na lažnim izborima ne može se dobiti legitimitet“, ocenio je Lutovac.

Prema njegovim rečima, parlament u kome neće biti predstavljeni oni koji drugačije misle nije legitiman parlament, bez obzira na to kolika izlaznost bude objavljena.

„Bojkot je jedno veliko ‘ne’ autokratiji Aleksandra Vučića, i korupciji, kriminalu, lažima i prevarama njegovog režima i jedno veliko ‘da’ normalnoj, uređenoj i slobodnoj državi“, poručio je Lutovac.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da je SZS pripremio nacrt zakona o materijalnom obeštećenju zaposlenih lica koja su bila političke žrtve režima Aleksandra Vučića.

„Cilj ovog zakona o zaštiti žrtava Aleksandra Vučića jeste da budu obeštećeni svi oni koji su ostali bez posla, premešteni na manje plaćeno radno mesto, kojima nije produžen ugovor o radu zato što je na njihovo mesto došao neki član Srpske napredne stranke, i drugi ljudi koji su ostali bez posla, a njihove porodice bez primanja i normalnog života“, objasnio je Veselinović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas redovne parlamentarne izbore za 26. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari