Vučić: Ovo je istorijski trenutak, malo ko je u ovo verovao 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je ta stranka na današnjim parlamentarnim izborima dobila „ogromno poverenje građana“, „najveće ikada u Srbiji“.

„Dobili smo i veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji, ozbiljniji i marljiviji. Da napravimo najbolji mogući rezultat za narod i građane“, rekao je Vučić na prvoj konferenciji za novinare po zatvaranju izbornih mesta.

On je rekao da se to desilo „kada je malo ko u to verovao“.

„U politici sam dugo, ali ovakav trenutnak nikada nisam doživeo“, rekao je on.

Vučić je naveo da je od nešto manje od tri miliona i 300 hiljada birača koji su danas glasali, SNS dobila više od dva miliona glasova što je „apsolutna pobeda“.

Vučić je istakao da je SNS pobedila svuda, naročito u inostranstvu – „od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, pa do Sočija“ dodavši da je u Republici Srpskoj, u BIH, gde je izašlo 87 odsto upisanih birača, SNS dobila 90 odsto glasova.

Vučić je najavio da će OEBS sutra da prebroji glasove sa Kosova i Metohije, jer je tamo „zabeležena rekordna izlaznost“ i dodao da tamo očekuje „najveće poverenje u istoriji“.

„Na Kosovu su Srbi izašli u nikad većem broju, u Kosovskoj Mitrovici bilo je više od 10.000 glasača, više od 56.000 je glasalo na Kosmetu, jer znaju koliko je važno da budemo zajedno i da budemo jaki u narednom periodu“, istakao je lider SNS i šef srpske države.

Vlada će biti formirana u zakonskom roku

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras će nova Vlada Srbije biti formirana u ustavnom i zakonskom roku, a da će se sastojati od stranaka koje su prešle cenzus i od onih koje nisu.

Na prvoj konferenciji za novinare nakon zatvaranja birališta, Vučić je rekao da ne zna koliko njegova stranka koja je danas dobila više od 62 odsto glasova na parlamentarnim izborima imati mesta u Skupštini Srbije.

Dodao je da će to zavisiti od toga da li će „Pokret obnove kraljevine Srbije“ ili „Dosta je bilo“ preći izborni cenzus od tri odsto.

„Ko će da uđe ili ne, o tome narod odlučuje“, rekao je on.

Uzimaćemo i ljude sa drugih lista

Vučić je izjavio večeras da je važno da Srpska napredna stranka (SNS), kao pobednik parlamentarnih izbora, ne pokazuje aroganciju i bahatost u formiranju novog sastava Vlade Srbije ali i vlasti na lokalu.

Obraćajući se po zatvaranju biračkih mesta na kojima je po preliminarnim podacima, lista SNS osvojila 63,4 odsto glasova, Vučić je upozorio naprednjake da „ne pokušavaju da sklapaju vlast“ pre nego što se vrati sa putovanja zakazanih za narednih desetak dana.

„Prvo ćemo videti ko je napravio dobar rezultat pa ćemo pokušati da sklapamo vlast na lokalnom nivou. Neću da na bilo kom mestu pokazujemo bahatost i aroganciju, hoću da pravimo kompromise. Važno je da pokažemo da i u formiranju nove vlade nismo bahati, da ćemo uzimati i ljude sa lista koje nisu prešle cenzus“, rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS.

Ocenio je da je kampanja bila „najmirnija, najčistija i najbolja do sada“.

„Čestitam na korektnoj i fer kampanji, u parlament će, ne računajući manjinske liste, ući i SPS i partija Aleksandra Šapića, dok je apsolutnoj ivici cenzusa od oko 2.000-3.000 glasova POKS“, kazao je Vučić.

Najavio je ubrzanje evropskog puta Srbije i dodatne reforme na tom putu.

„Da se ne stidimo da kažemo da smo negde pogrešili ali ne i da se ulizujemo nekome, da čuvamo naše prijatelje koji su bili s nama kad je bilo teško tokom korone i kad god je ugrožavan naš teritorijalni integritet“, kazao je lider naprednjaka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Vučić: Ovo je istorijski trenutak, malo ko je u ovo verovao”

  1. Hahaha .. malo je u to verovao ? Pa 8 godina si po 10 sati na svakoj TV. Sve TV i novine su pod tvojom kontrolom. Od Srbije si napravio diktaturu jedinu u Evropi. I sad se kao cudis kako si pobedio? Ko li ti više veruje?

    • „Veruju mu“ „zbrinuta deca“ na izmisljenim radnim mestima uzduz i popreko drzavnog sektora sa diplomama „skolica“ poput Megatrenda ili nekih srednjih strucnih skola kojoj radni mesec traje 5-10 dana a mrsna za ove prilike plata „siba“ redovno, „Veruju mu“ njihovi jos nize obrazovani roditelji „uposljeni“ npr na motanjima kablova i izradi dezodoransa za klozetske solje, „veruju mu“ privilegovani „seoski domacini“, razna „kraduckala“ i mitarosi, izvrsitelji,sudije,“umetnici-estrada“ (ponajvise za utaju poreza), korumpirani inspektori i policajci,“navijaci“(narko dileri) i ajde da dalje ne nabrajam nakrca se tu 2 miliona kupljenih-prodatih i ucenjenih,svakako „bofl robe“ sto se ceni ne toliko po njihovom moralnom i mentalnom sklopu koliko po rezultatima bas u svakom segmentu ovog „dtustva“. Ne veruje mu „ostatak“ od 4.5 miliona. Ni njemu ni bilo kome drugom ali nazalost ni u sopstvenu snagu i mogucnosti da ovaj brlog moze da se rascist i uredi.

  2. „Vučić je istakao da je SNS pobedila svuda, naročito u inostranstvu – „od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, pa do Sočija“ ako je to tačno, to je samo dokaz da nas dijaspora mrzi i ljubomorni su sto su suočeni da budu jeftina radna snaga u tuđini dok se mi ovde mučimo i bijemo sa izdajnicima. Ali ne brinite braćo iz dijaspore, doći ćemo vam uskoro da vam pravimo konkurenciju na tržištu obrazovane, a jeftine radne snage.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.