"Izmišljotina da se govornici na protestu nisu obratili zbog upozorenja policije" 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović

„Policija niti je imala bilo kakva saznanja da će na skupu biti provokacija, niti da će se pojaviti osobe koje bi pokušale da izazovu incidente, te samim tim nikoga nije ni upozoravala na to. Podsetio bih da u takvim situacijima i ukoliko poseduje takve informacije, policija nikada ne ide, kako to navode pojedini učesnici ovog skupa, da signalizira, bilo kome šta, već radi svoj posao. Da su postojala bilo
kakva saznanja slične vrste mi bismo preduzeli sve mere obezbeđenja učesnika javnog skupa, a posebno osoba za koja bi postojala saznanja da bi njihovo učešće moglo izazvati reakcije drugih grupacija. S obzirom da su svi mogli da vide da na ulicama nije bio veliki broj uniformisanih policajaca, jasno je da takva saznanja nismo imali“, rekao je Stanić.

On je takođe istakao da je odluka ko će govoriti na nekom skupu isključivo odluka organizatora i da to nema nikakve veze sa policijom, s obzirom da je kompletna organizacija javnog skupa isključivo u nadležnosti organizatora koji ga je prijavio.

Istakao bih da mi je drago da je i ovaj skup protekao mirno i bez incidenata, što takođe govori da su naše procene da neće biti narušavanja javnog reda i mira, te i naš način postupanja u skladu sa tim, bili ispravni, rekao je Stanić.

Da podsetimo,  na protestu „Stop krvavim košuljama“ održanom sinoć u Beogradu,glumac Bane Trifunović upitao je Vučića, koliko još glava treba da se razbije, a Duško Vujošević je u telefonskoj izjavi za N1 objasnio zašto je odlučio da se ne pojavi za govornicom.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je protest „Stop krvavim košuljama“ bio isključivo „jedna dobra prilika da se izlije sva mržnja koju osećaju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a da se ne kaže ni jedna jedina reč za sve one koji su zaista trpeli nasilje“.

Pogledajte kako je izgledao sinoćnji protest na ulicama Beograda i šta su rekli neki od učesnika: