Vulin: "Stop krvavim košuljama" dobra prilika da se izlije mržnja prema Vučiću 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je protest „Stop krvavim košuljama“ bio isključivo „jedna dobra prilika da se izlije sva mržnja koju osećaju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a da se ne kaže ni jedna jedina reč za sve one koji su zaista trpeli nasilje“.

Vulin je rekao novinarima, na trećem sajmu posvećenom nacionalnim manjinama u Srbiji organizovanim pod sloganom “Složni mozaik Srbije”, da na protestu nije „kazana nijedna jedina reč osude za sve one koji trpe političko nasilje, a za koje se još ne zna ko su počinioci“.

„Moram da izrazim zadovoljstvo što nije bilo nikakvog nasilja, što su svi Beograđani i njihovi mnogobrojni gosti iz unutrašnjosti Srbije, koji su došli na protest opozicije, mogli da vide da je Srbija demokratska zemlja, da u njoj možete da izgovarate bilo kakvu laž, bilo kakvu laž o Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici i da zbog toga niko ne trpi bilo kakve posledice“, odgovorio je Vulin na pitanje da prokomentariše jučerašnju „šetnju opozicije“.

On je naveo da je očekivao da će na protestu protiv nasilja neko da kaže da je predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović naručio prebijanje njegove bivše odbornice u Nišu, da će da se osudi prebijanje novinarki televizije Pink i ideja da premijerka Srbije Ana Brnabić bude silovana.

„Očekivao sam da će na protestu protiv nasilja bar jedno udruženje koje se bori protiv nasilja u porodici izaći i reći da prebijanje tasta, što je Đilas radio pred svojim detetom, nije nešto što treba da se dešava i što mora biti osuđeno“, rekao je Vulin.

On je rekao da je očekivao da će neko da osudi napad na šezdesetčetvorogodišnju aktivistkinju Srpske napredne stranke u Lučanima.

Vulin je upitao da li je moguće da se osuđuje nasilje samo kada se ono dešava nekome ko je nama politički blizak.

„Skupili su se oni koji su vršili nasilje da osude nasilje koje je osudila cela Srbija nad Stefanovićem“, rekao je Vulin navodeći da su predsednik Srbije Vučić, ministar unutrašnjih poslova Stefanović i on osudili napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića istog dana kada se dogodio. Rekao da je MUP „dobro uradio posao i da nije bilo nijednog uniformisanog policajca na ulici tokom protesta“.

Da podsetimo,  na nprotestu „Stop krvavim košuljama“ održanom sinoć u Beogradu, glumac Bane Trifunović upitao je Vučića, koliko još glava treba da se razbije.

Pogledajte kako je izgledao sinoćnji protest na ulicama Beograda i šta su rekli neki od učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari