Janjić: Neki mediji prave sliku koja nema veze sa stvarnošću 1Dragan Janjić Foto: Medija centar

„Pojedini mediji prave sliku koja nema veze sa stvarnošću već sa politikom i zato imamo podeljenost u društvu, koja dolazi s političkog vrha“, rekao je urednik agencije Beta Dragan Janjić za TV N1.

„Uređivačka politika se ne može regulisati upadom, to je za osudu i ne može proći kao pozitivna stvar. Vrlo je važno kako je do toga došlo. Imali smo okupljenu masu ispred RTS-a, a da niko nije obratio pažnju na to dok nije došla policija. Imamo mesecima ljude na ulici i o tome ili nema ništa ili ima vrlo malo“, kazao je Janjić za N1.

Samo izveštavanje je objašnjenje razloga što su demonstranti tu, istakao je on.

„Sve skupa imali smo dva paralelna sveta, jedan svet je N1, TV Šabac, Beta a drugi svet je ono što su javljali RTS i ostali mediji. Prvi svet je bilo izveštavanje s terena, a drugi prepričavanje onoga što je govorio ministar Stefanović“, dodao je, prenosi N1.

Kako je rekao, većina građana gleda mejnstrim medije, odnosno one s nacionalnom frekvencijom, tako da većina svoje zaključlke donosi na osnovu toga.

„Imali smo izjavu ministra da je devastiran RTS, a imamo jedno razbijeno staklo, imali smo izveštaje o motronim testerama, običan građanin sada to zamišlja desetine u urgentnom… Tako nije bilo, nije zadatak medija da izveštavaju kako neko hoće, nego da prenose činjenice. Vi imate tamo motornu testeru, ljudi to doživljavaju da je neko upotrebio testeru, ko je bio unutra zna da nije, stvarno bi bilo normalno da se utvrdi ko je osoba koja je nosila testeru, da se vidi ko iza njih stoji“.

Kako navodi, to je huškanje jednog dela društva na drugo.

„Nama je očajnički potrebno objektivno i odmereno izveštavanje. Mi smo zemlja spina, društvo koje je zatrovano spinom, mediji koji se najviše čitaju to najviše rade“, dodaje on, prenosi N1.

Prema navodima N1, Janjić smatra da je upad u zgradu RTS-a bio glavni događaj s kog je moralo da se izveštava i dodao da je nedopustivo da neko misli da o tome treba da se ćuti.

„Ekipe RTS su bile unutra i mogle su da obaveste građane šta se dešava. Videli smo nezadovoljstvo dela građana i društva kako Javni servis izveštava. To nezadovoljstvo je dugotrajno i ignorisano. Ne može se svesti na to da imamo zakon i da u skladu s tim izveštavamo, ne, mora da se izveštava objektivno i da se pokrivaju sve sfere društva“, rekao je Janjić.

Kako je istakao, niko im nije onemogućavao da pošteno rade svoj posao, mogli su sinoć da izveste šta se dešava oko njihove zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari