Janković: Vučić da objasni snimak 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Pokreta slobodnih građana, Saša Janković izjavio je da će Aleksandar Vučić morati da odgovara zbog toga što bezbednost građana, pogotovo Srba na Kosovu, regionalnu stabilnost i dostojanstvo Republike Srbije žrtvuje i trampi zarad sopstvenog osećaja bitnosti i ostanka na vlasti.

Kako se navodi u saopštenju PSG, Janković je istakao i da će Vučić odgovarati i što opasnim igrama odlaže rešavanjeKosovskog problema, koje je i građanima Srbije i međunarodnoj zajednici još pre šest godina obećao da će rešiti.

„I Vučiću i Tačiju odgovara konflikt jer samo u takvoj atmosferi mogu da vladaju“ ističe Janković i zahteva od Aleksandra Vučića da objasni građanima Srbije snimak koji jasno dokazuje da su pripadnici srpskih službi unapred znali da će kosovski policajci upasti na skup Srpske liste u Mitrovici i da se ceo incident odvijao po unapred pripremljenom scenariju (radi se o snimku na kome se vidi i čuje sastanak Srpske liste, kada u jednom momentu neko kaže „stigli su“, jedna osoba rukom pokazuje znak da je shvatila signal i kreće ka vratima, a predsedavajući odjednom proglašava pauzu na sastanku. Nekoliko trenutaka nakon toga, počinje dramatična policijska akcija sa neprimerenom i neproporcionalnom upotrebom sile i brojnim, ponižavajućim kršenjima prava).

„Da li je moguće da je Aleksandar Vučić žrtvovao bezbednost Srba na Kosovu, regionalnu stabilnost i dostojanstvo Republike Srbije zarad još jedne predstave kojom će se prikazati kao ‘garant stabilnosti’ i imati sastanak sa Federikom Mogerini?“, pita Janković.

Predsednik PSG podseća na incident sa kamenovanjem Vučića u Srebrenici pre nekoliko godina, koji nikad nije rasvetljen, a posle koga su dva policajca izgubila posao pošto su progovorila o, u najmanju ruku, čudnim okolnostima tom prilikom. I tada su se prilike u regionu uzdrmale, Srbija ponižena, a Vučić pred svetom ispao mirotvorac. Pitanje je samo šta će biti kada svi shvate ono što građani Srbije već znaju i ko će zbog toga biti kažnjen. Stav PSG je da to mora biti onaj ko je prisvojio svu vlast u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari