Jedna lista za Evropski blok  1Skaska Zrenjanin Foto: FB

Nevladina organizacija Skaska iz Zrenjanina apelovala je na druge organizacije civilnog društa, pokrete, pojedince, da se okupe oko Evropskog bloka i da zajedničkim snagama insistiraju da taj blok izađe na predstojeće izbore sa jednom listom.

Želimo da razgovaramo sa svakim ko deli naše stavove, koji se odnose na pitanje ljudskih prava, mira u regionu, sprečavanje ekstremističkih organizacija. Želimo da aktivno učestvujemo u političkom životu jer ne želimo da živimo zatvarajući oči, politika jeste ogroman deo naših svih nas, navode u „Skaski“.

„Tokom našeg delovanja, zajedno sa mnogim nevladinim organizacijama, borili smo se da naše društvo bude srećnije, da se pomogne migrantima, da suočavanje sa prošlošću bude prioritet, kako na lokalu, tako i na nivou države, da se promeni sistem školstva, da se o različitosti, seksualnom obrazovanju priča u školama, da antifašizam bude tekovina za koju se iznova treba boriti, za kulturu i umetnost. Apelujemo da prestanu podele, da se međusobno ne mrzimo i sitničarimo. Pozivamo na dijalog i na saradnju. Jedna lista za Evropski blok!“, poručila je predsednica NGO „Skaska“ Tatjana Tabački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari