Jeremić: Narodna stranka već počela kampanju bojkota izbora 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je, što se tiče Narodne stranke, kampanja za bojkot predstojećih parlamentarnih, lokalnih i pokrajinskih izbora već počela.

„Pošto mediji nisu otvoreni i dostupni, kao što neće ni biti, krenuli smo u terensku kampanju. Obići ćemo celu Srbiju u kampanji jačeg intenziteta nego kada bi učestvovali na predstojećim lažnim i nameštenim izborima“, rekao je Jeremić u Vrbasu, gde je juče razgovarao sa gra]anima i članovima Narodne stranke.

Jeremić je izrazio nadu da će uskoro i ostale antirežimske organizacije odlučiti da bojkotuju izbore, kao što je to učinila Narodna stranka.

„Što pre svi budemo načisto i što pre krenemo u zajedničku kampanju za bojkot izbora, to će rezultati biti bolji“, rekao je Jeremić.

On je istakao da izbori na proleće 2020. godine neće biti izbori za to ko će ući u parlament, već „da li ovako ustrojen režim, korumpiran i naopak, ima ili nema legitimitet da vlada još četiri ili više godina“.

„Stav Narodne stranke je da nema, i da što pre režimu dođe kraj, to će biti bolje za gradjane Srbije, a najbrži put do kraja režima predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića vodi preko bojkota sistema koji je taj režim napravio“, rekao je Jeremić.

Opštinski odbor Narodne stranke Vrbas je akcijom „Kafa slobode“ obeležio godinu od „nezakonitog rušenja“ bašte „Centar kafea“ u tom gradu, koja je, kako je saopštila Narodona stranka, srušena samo zato što kafeom upravlja predsednik Opštinskog odbora Ognjen Vujičić.

Akciji su, pored Jeremića, prisustvovali i poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković, predsednik Opštinskog odbora Vrbas Vujičić, predsednici drugih opštinskih odbora iz Vojvodine, kao i članovi i aktivisti Narodne stranke i građani.

Vujičić je rekao da mu je bašta srušena bez ikakvog zakonskog osnova, naloga ili objašnjenja, kao i da će to dokazati i u sudskom procesu koji je u toku.

Rušenje bašte kafea je pre godinu dana obezbedjivalo 40 uniformisanih lica, a policija je uhapsila ukupno osam ljudi, među kojima i Novakovića, pošto su tada pokušali da udju u baštu i popiju kafu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari