Jerkov: Savez za Srbiju će podržati protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu 1Aleksandra Jerkov Foto: FoNet/Nenad ĐorĐević

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će Savez za Srbiju podržati protest „Jedan od pet miliona“ koji će biti organizovan u Novom Sadu u petak, 18. januara.

Jerkov je za agenciju Beta kazala da su organizatori tog protesta grupa mladih iz Novog Sada, kao i intelektualci, aktivisti i ugledni Novosađani.

„Obaveza svih stranaka da takav protest i takvu organizaciju Novosađana podrže. Mi živimo u gradu kom je gradonačelnik prepustio upravljanje gradom bratu predsednika Srbije Andreju Vučiću, gde predsednik Vlade Vojvodine negira i falsifikuje istoriju Vojvodine“, rekla je ona.

Jerkov je kazala da je obaveza stranaka da budu uz građane, posebno, kako je dodala, „dan nakon kontramitinga koji Vučić sprema u Beogradu“.

Grupa „Jedan od pet miliona – Novi Sad“ najavila je protest za petak, 18. januar na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari