Jevtić (Srpska lista): Nećemo biti oni koji se nameću i nećemo inicirati susrete 1Dalibor Jevtić Foto: www.wikipedia.org

Mi želimo da se poštuje izborna volja srpskih građana i treba da budemo jednako prihvaćeni, nećemo biti oni koji se nameću i nećemo inicirati susrete, rekao je Jevtić.

Potpredsednik Srpske liste je poručio da su njihova vrata otvorena za one koji su pobedili na izborima, napominjući da su stavovi nekih da neće pregovarati sa Srpskom listom protivni Ustavu Kosova i da onda to nije dobar pristup.

“Želimo da budemo deo institucija radi rešavanja problema. Želimo da se poštuje zakon. Nemamo potrebu za Briselom nego samo da se poštuje ono što je napisano u Ustavu“, istakao je Jevtić.

Jevtić je za TV Kljan Kosova rekao da nikada nije razgovarao sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje Aljbinom Kurtijem.

“Sreli smo se u Skupštini, ali nismo imali prilike da razgovaramo o bilo kojoj temi…Nije bilo sastanka koji bi se mogao nazvati političkim sastankom”, rekao je Jevtić.

Jevtić je podsetio da je Srpska lista osvojila skoro sve glasove srpske zajednice na Kosovu na vanrednim izborima održanim 6. oktobra, prenosi Kosovo onlajn.