Jovanović (DSS): Hrvatska slavi zlo kada proslavlja Oluju kao državni praznik 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da Hrvatska, slaveći Oluju, slavi strašan zločin i da ne može da se očekuje suštinsko poboljšanje odnosa dve zemlje dok se u Kninu proslavlja ta akcija hrvatske vojske.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da Hrvatska, slaveći Oluju, slavi strašan zločin i da ne može da se očekuje suštinsko poboljšanje odnosa dve zemlje dok se u Kninu proslavlja ta akcija hrvatske vojske, odnosno dok se hrvatski narod ne odupre reviziji istorije koja se sprovodi institucionalno.

„Dvadesetpeti put Hrvatska država slavi zločinačku akciju ‘Oluja’, progon Srba i najveće etničko čišćenje na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata proslavlja kao takozvani Dan pobede i domovinske zahvalnosti i takozvani Dan hrvatskih branitelja“, ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da Hrvatska kao najveći praznik slavi strašan zločin izvršen pod ustaškim simbolima, pod kojima su zločini vršeni i u Jasenovcu.

„Na žalost, prvi put će i predstavnici ono malo preživelog srpskog naroda prisustvovati ovoj sramnoj proslavi zločina, dajući mu legitimitet, u zabludi obolelih od Stokholmskog sindroma da će time zločincima da se umile. Ne može biti trajnog mira bez pomirenja, a pomirenja bez priznanja zločina onih koji su ga izvršili, niti Hrvati mogu biti dovršen civilizovan narod“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari