Jovanović: Evropski put jedini mogući 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Aktuelna vlast mora da odluči da li će dozvoliti udar Srpske narodne partije i njenih nalogodavaca na evropsku budućnost Srbije ili će se suprotstaviti i pokušati da nastavi sa politikom koju je kandidovala na poslednjim izborima i za koju je dobila podršku građana Srbije, ocenio je danas predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

On je naveo da mu je apsoltuno jasno da su reči koje je SNP uputio na račun LDP, da su izdajnici, separatisti i strani plaćenici, „u stvari trenutna nemoć da se ministar Popović istim rečnikom obrati predstavnicima vlasti koji se, barem deklarativno, kao što tvrdi premijerka Brnabić, zalažu za našu evropsku budućnost“.

Ukoliko to nije jasno samoj premijerki, da ponovim još jednom – unutar Vlade Srbije, na poziciji ministra bez portfelja, trenutno je Nenad Popović koji negira prava LGBT zajednice, koji se protivi politici njene vlade, koji se otvoreno zalaže za sve ono što bi Srbiju vratilo u vreme potpune izolacije i mogućih sukoba sa susedima, naveo je Jovanović. Prema njegovim rečima, jedini pravi patriotizam je reći danas da Srbija nema alternativu i da je evropski put jedini mogući ukoliko imamo nameru da se borimo za našu zemlju i sve njene građane i građanke. I to moraju da shvate i predstavnici vlasti, ali i opozicije, koji, mahom, propagiraju stavove slične patriotskom bloku unutar same vlade i Nenadu Popoviću, ističe JOvanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari