Jovanović (LDP): Oslodađajuća presuda pripadnicima JSO dokaz da je zločinačko udruženje i dalje živo 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Predsednik Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da odluka Apelaciong suda kojom se potvrđuje oslobađajuća presuda pripadnicima Jedinice za specijalne operecije (JSO) u slučaju oružane pobune, „predstavlja dokaz da je zločinačko udruženje i dalje živo“ i da se „neće smiriti dok do kraja ne relativizuje sve što je vezano za period između oktobra 2000. i marta 2003. godine“.

Jovanović je naveo da „nema razumevanja“ za one „koji danas ćute“ na presudu kojom su i Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek Legija oslobođeni odgovornosti za pobunu JSO.

„Ti koji danas prelaze preko ove presude, kao da se ništa značajno nije dogodilo, isti su oni koji su kroz kriminalizaciju i rušenje Zorana Đinđića tražili prostor za sebe, a svojim delovanjem pokazuju da su, nažalost, uspeli da od Srbije naprave nesrećnu zemlju, večno zarobljenu u mržnji i zločinu“, rekao je Jovanović, navodi se u saopštenju LDP-a.Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno oslobodio Milorada Ulemeka, Zvezdana Jovanovića i pet pripadnika Jedinice za specijalne operecije (JSO) od optužbe da su izvršili oružanu pobunu 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari