Jovanović (Metla 2020): Za korupciju minimum dve godine zatvora 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je da sistem u Srbiji mora iz korena da se promeni, istakavši da je osnova borba protiv korupcije, gde ne bi smele da se izriču kazne manje od zakonskog minimuma od dve godine zatvora.

Jovanović je gostujući u emisiji „Politbiro“ na RTV rekao da se Pokret Metla 2020 zalaže za ukidanje mogućnosti da se za korupciju izriču kazne ispod zakonskog minimuma od dve godine.

„Ako ste uzeli 100 evra u porodilištu ili 200 evra za ispit nećete dobiti ispod dve godine zatvora. Represijom mora da se iskoreni korupcija“, naglasio je Jovanović koji je i predsednik DSS-a.

Govoreći o političkoj situaciji, rekao je da je potrebna promena izbornog zakona i uzimanje snage političkim partijama, jer danas vladajući SNS, koga je nazvao „turskom najezdom – uzima harač građanima“.

„Na terenu vidim kako je teška situacija, kako se uzimaju kapilarni glasovi, ljudi su uplašeni. Moramo se boriti, jer sve procene govore da bojkot ne može da da rezultat, to jest, na ulici ne postoji snaga za vaninstitucionalnu borbu, jer stare nacije ne prave revolucije“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari