Jovanović: Predaja Kosova bi otvorila pitanje stvaranja Velike Albanije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je večeras da bi predaja celog Kosova, ili njegovog najvećeg dela kroz ideju razgraničenja, otvorilo pitanje stvaranja Velike Albanije, ali bi stvorilo nestabilnost i u celom regionu.

„Povratno bi se otvorilo pitanje BiH odnosno Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore. Jedna ogromna nestabilnost, a ja ne zelim nestabilnost i ratove, već želim mir i da se dalje razvijamo“, rekao je Jovanović u izjavi za Lozničke novosti prilikom otvaranja novih prostorija DSS u tom gradu.

On je naveo da je potrebno nastaviti borbu na međunarodnoj sceni za povlačenje priznanja Kosova, i dodao da je „ovo što radi Dačić dokaz da je to moguće“.

„A na unutrašnjoj sceni Srbima dole pomagati materijalno, logistički, strateški, ali i garantovati bezbednost ako Albancima padne na pamet da pokušaju da nešto rešavaju oružjem, da znaju da će istog časa dobiti odgovor istim tim oružjem“, istakao je predsednik DSS.

On je rekao i da su danas međunarodni odnosi uravnoteženiji nego u vreme NATO agresije.

Govoreći o političkoj situaciji u Srbiji, Jovanović je ocenio da u zemlji postoji „bolestan politički sistem“.

„Zato je potrebna promena izbornog sistema, kao i debeogradizacija Srbije. Ne mogu ja iz Beograda da dođem u Loznicu i pričam o zagađenju, čišćenju, komunalnim preduzećima, lokalnim šerifima ili lokalnim dobrim ljudima. Mora se vratiti priča lokalnim samoupravama u ekonomskom pogledu“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari