Jovanović: Uneti mir u Srbiju 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je danas da Saša Janković, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, ne treba da bude „batina u našim rukama kojom ćemo udarati po drugim predsedničkim kandidatima i tako dokazivati svoj opozicioni profil“.

Jovanović je u pisanoj izjavi poručio da podrška Jankoviću nije uslovljena dogovorom LDP i Demokratske stranke, ali da dogovor sa DS otvara čitavoj građanskoj, demokratskoj opoziciji prostor za konkretniji doprinos njegovoj kandidaturi.

Kandidat za predsednika mora biti sposoban da unese mir u Srbiju i da učini sve kako bi bile prevaziđene podele i razlike u društvu, koje će biti dodatno produbljene ukoliko građanska, demokratska opozicija ne bude imala snage da formuliše politiku koja daje odgovore na ludilo u kojem živimo, dodao je Jovanović.

Predsednički i eventualni parlamentarni izbori su prilika za građanske, demokratske snage u Srbiji da zemlji vrate politiku koja je potrebna i bez koje Srbija može nastaviti samo da propada i da bude neuspešna, smatra Janković. Jovanović je ocenio i da je nova kandidatura sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića velika pretnja društvu, jer je deo projekta „dalje hermetizacije Srbije“.

Jovanović je poručio da će, u meri u kojoj je to moguće, učiniti sve da objedini građanske, demokratske snage sa jasnim programom, jasnim idejama i preciznom podelom posla i odgovornosti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari