Jovićević: Od obezbeđenja sam saznala za verbalni okršaj Tadića i Vesića 1Foto: Medija centar

Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke, nakon emisije Upitnik na Radio-televiziji Srbije, objavio je na društvenim mrežama da je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika i član Predsedništva Srpske napredne stranke, pokušao da ga isprovocira unoseći mu se u lice i „urlajući – hoćeš da me udariš“.

Tadić je napisao i da se za to vreme autorka Upitnika prenemagala i pravila da ništa ne vidi i ne čuje. „Izgleda da Vesić nije bio baš najzadovoljniji svojim nastupom“, napisao je Tadić.

Tadić i Vesić juče nisu hteli za Danas da pojasne događaj u prostorijama RTS. Tadić je odgovorio da ne želi da komentariše, dok Vesić nije odgovarao na pozive i poruke. Sanda Rašković Ivić, koja je takođe bila jedan od učesnika emisije Upitnik, rekla nam je da ne zna šta se desilo između Vesića i Tadića. „Ja sam otišla, a oni su ostali da se raspravljaju“, navela je Rašković Ivić.

„Posle emisije ja sam se zaputila ka izlazu iz studija sa Sandom Rašković Ivić i Aleksandrom Antićem. Zastali smo i razgovarali, a ispred su išli Vesić i Tadić. Primetila sam da je neka gužva na samom izlazu. Bilo je tu i naše obezbeđenje. Tadić mi je rekao da se desio incident, a od obezbeđenja sam takođe čula da je došlo do verbalnog okršaja između njih“ , kaže za Danas Olivera Jovićević, autorka Upitnika.

Tadić je, takođe na društvenim mrežama, ponovio da se osim što se zalaže za bojkot izbora, zalaže i za bojkot RTS, što je u nekoliko navrata naveo i u samoj emisiji, nezadovoljan vođenjem emisije i tretmanom opozicije.

„Debata u ovakvim emisijama je apsolutno nemoguća i ona služi samo stvaranju privida demokratije. A ovaj režim se mora ogoliti do kraja“, napisao je Tadić na Tviteru uz oznaku „Počelo je“, što je jedan od slogana protesta građana na ulici.

Na opasku tviteraša da je i pre dolaska na RTS Tadić sve morao da zna i da su dovoljni bili primeri Zorana Lutovca i Boška Obradovića, ali da je on ipak pristao da bude glumac u farsičnoj komediji čuda i da je bilo mučno gledati ga u tako ponižavajućoj situaciji. Tadić je odgovorio da je učestvovao samo da bi ukazao na problem na ličnom primeru, ali i da je za politiku potrebna kondicija.

Na početku emisije Uputnik u kojoj je trebalo da se razgovara o vanrednim parlamentarnim izborima, koji mogu biti raspisani za poslednju nedelju marta ili polovinom aprila, voditeljka je zamolila sve učesnike da poštuju sagovornike, kako bi verovatno sprečila da se ponovi situacija kada je Zoran Lutovac napustio emisiju. Nije uspela, međutim, da spreči visokog funkcionera SNS da neprekidno uskače u reč Borisu Tadiću, optužujući ga da je svojevremeno „smenio“ urednicu Politike LJiljanu Smajlović i urednika Aloa Antonija Kovačevića. Tadić je tražio od voditeljke da oduzme reč Vesiću, pitajući je da li se pre emisije dogovorila sa njim, a Rašković Ivić je primetila da ovo nije debata, već suđenje opoziciji. Učestvovao je i Aleksandar Antić, potpredsednik SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari