Jugović: Opoziciju ne zanima položaj Srba u susednim državama 1Bratislav Jugović Foto: Privatna arhiva

„Nebojša Stefanović predstavnik je Vlade Republike Srbije koji je, pre nego što će posetiti Drvar, Srbiju predstavljao u srdačnim susretima i konstruktivnim razgovorima sa ministrom odbrane Velike Britanije, sa ministrom odbrane Ruske Federacije, ministrima odbrane Republike Italije, Kraljevine Španije, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i sa brojnim generalima nauticajnijih zemalja u svetu“, navodi se u pisanoj izjavi Bratislava Jugovića, člana Glavnog odbora SNS i poslanika ove vladajuće partije.

Jugović je u toj izjavi reagovao na komentar Stefanovićeve posete Janka Veselinovića, predsednika Pokreta za preokret. Poslanik SNS navodi da je „Đilasov bot Janko Veselinović na teritoriji BiH boravio  samo na pauzi za kafu, kada je odlazio na hrvatsko primorje“.

U sličnom tonu Jugović poručuje i da „Đilas u svojim redovima svakako nema osobu koju bi bar zanimala borba za bolji položaj Srba u susednim državama, pa je odredio da Janko Veselinović, njegov jedini bot koji je uspeo da popije kafu u BiH, komentariše posetu Nebojše Stefanovića Drvaru“.

„Za Srbe u BiH je nakon svih dešavanja u novijoj istoriji najznačajnije kad im u posetu dođe predsednik Republike Srbije, a Aleksandar Vučić bio je prvi koji je posetio Drvar. Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je juče Drvar i Srbe koji su se ovde vratili na svoja ognjišta, prisustvovao je proslavi Dana opštine i Dana ustanka protiv fašizma. Tokom poseta obojica su govorila o pomoći srpskom narodu i investicijama… Od svih važnih susreta koje je imao u poslednjih deset meseci, Nebojši Stefanoviću jedan od najvažnijih je ovaj poslednji, sa Srbima u Drvaru. Kroz taj susret on je potvrdio da se politika Aleksandra Vučića temelji na jedinstvu svih Srba na ovim prostorima“, navodi se u pisanoj izjavi poslanika SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari