Kako borba protiv korone utiče na dijalog Beograda i Prištine? 1Aleksandar Vučić preksinoć pokazuje novinarima izveštaj o Briselskom dijalogu Foto:Fonet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Dijalog Srbije i Kosova odavno ne postoji, borba protiv korona virusa bacila je na potpunu marginu pokušaje da se dijalog obnovi, a po mišljenju koordinatora Nacionalnog konventa o EU za Poglavlje 35 Dragiše Mijačića, borba protiv pandemije mogla bi pozitivno da utiče na odnose Beograda i Prištine.

Korona virus može da bude jedna prekretnica, tačka saradnje između kosovske i srpske vlasti i treba iskoristiti tu šansu za saradnju, rekao je Mijačić za Glas Amerike.

Dijalog je obustavljen, ja prosto ne verujem da dok traje ova pandemija može da dođe do obnove bilo kakvih pregovora. Prosto je fokus na očuvanju života, ekonomije i naših društava.

Šta će se desiti nakon korone, to ne možemo da znamo u ovom trenutku. Tu su izbori u Srbiji, tu su izbori u Americi, ukazao je Mijačić.

On primećuje i da se Aljbin Kurti, kao premijer, više bavio pokušajima da učvrsti svoju vlast, nego borbom protiv pandemije i da je i to jedan od razloga za pad njegove vlade.

Skupština Kosova izglasala je u sredu uveče nepoverenje vladi Aljbina Kurtija, koji ostaje na sceni samo kao tehnički premijer, a pobednik u ovoj igri, kosovski predsednik Hašim Tači, već je najavio konsultacije o novom premijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari