Kina donirala medicinsku opremu vojnom zdravstvu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DS

Ministarstvo odbrane Kine doniralo je Ministarstvu odbrane Srbije medicinska sredstva za prevenciju i kontrolu epidemije Kovid-19 u vrednosti od oko 755.000 evra, a sertifikat o primopredaji donacije potpisali su danas načelnik Uprave za vojno zdravstvo general major Uglješa Jovičić i izaslanik odbrane Kine u Srbiji stariji pukovnik Vu Jongji.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je sa ambasadorkom Kine Čen Bo prisustvovao prijemu donacije, rekao je da je „opet pomoć iz NR Kine došla baš u trenutku kad nam je potrebna i došlo je baš ono što nam je potrebno“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Dobili smo puno mobilnih respiratora, monitore, pumpe za infuzioni rastvor, toplomere, šlemove za merenje temperature. Dobilo smo sve ono što nam je u ovom trenutku posebno potrebno, a najviše je potrebno Vojsci Srbije zbog mobilnih i privremenih bolnica koje postavljamo i zbog kojih nam je potrebna oprema koju možemo da premeštamo sa mesta na mesto“, istakao je Vulin.

Kina je, dodao je Vulin, još jednom potvrdila naše čelično prijateljstvo, a Srbija nikada ne zaboravlja svoje prijatelje.

Ambasadorka Čen Bo izrazila je zadovoljstvo što prisustvuje prijemu donacije kineske vojske Vojsci Srbije za borbu protiv Kovid-19.

„Srbija se sada suočava s velikim izazovima drugog udara epidemije i kao čelični prijatelji mi smo spremni da se i dalje borimo zajedno sa našim srpskim prijateljima. Nadam se da će današnja donacija doprineti borbi protiv virusa u Srbiji, da će sve biti u redu i da će biti bolje“, istakla je Čen Bo.

Jovičić je rekao da su dobili sve što im je potrebno za njihove poljske bolnice koje rade kao kovid bolnice – i za „Karaburmu“ i za bolnicu u Novom Pazaru i za Novi Sad koji će da bude kovid bolnica, kao i za nekovid Vojnomedicinsku akademiju i Vojnu bolnicu u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari