Koalicija koju vodi POKS traži zatvaranje granice sa Bugarskom i Severnom Makedonijom zbog migranata 1Ilustracija Migranti u Bihaću Foto: EPA-EFFE/FEHIM DEMIR

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju pozvala je danas Vladu Srbije da zatvori granice prema Bugarskoj i Severnoj Makedoniji zbog novog talasa migranata koji se iz Turske kreću ka zemljama EU.

Lider te koalicije i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković ocenio je da Srbija po pitanju migranata treba da sledi politiku Mađarske koja, po njegovim rečima, čvrstim stavom prema migrantima vodi računa o svojim nacionalnim i državnim interesima.

„Ako ne zatvorimo ulaz najvećem talasu migranata do sada, suočićemo se sa ozbiljnom pretnjom za bezbednost naše zemlje i građana. Migrantima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja jeste potrebna pomoć ali Srbija niti ima kapaciteta niti treba da bude utočište tim ljudima, već oni koji su krizu i izazvali“, naveo je Gojković a preneo POKS.

Gojković je zatražio od srpske policije da intenzivnije prati kretanje grupa migranata od njihovog ulaska u Srbiju do pokušaja napuštanja zemlje preko graničnih prelaza, kao i da „još više“ pojača prisustvo na mestima gde se migranti okupljaju.

Koaliciju Za Kraljevinu Srbiju čine POKS, Monarhistički front i Srpski pokret monarhista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari