Kosovo odbacilo mogućnost izručenja Tomora Morine Srbiji 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Jetlir Ziberaj ispred Ministarstva inostranih poslova Kosova odbacio je mogućnost da Tomor Morina, koji je uhapšen po Interpolovoj poternici u Severnoj Makedoniji, bude izručen Srbiji, prenosi prištinska štampa.

Ziberaj je rekao da se radi diplomatskim i međunarodnim kanalima kako bi se obezbedilo što brže puštanje Morine na slobodu.

Morina je uhapšen na graničnom prelazu po Interpolovoj poternici koju je izdala Srbija i koja ga potražuje zbog ratnih zločina protiv civila na Kosovu.

Beogradski mediji preneli su da je Ministarstvo pravde Srbije podnelo zahtev Severnoj Makedoniji za njegovo izručenje. Zamenik premijera Severne Makedonije Besnik osmani rekao je da će u toku dana posetiti Tomora Morinu u zatvoru, u kojem boravi od hapšenja.

Morina treba da bude oslobođen. Zaista je užasno ovo što se dogodilo jer to utiče na odnose Severne Makedonije i Kosova, rekao je Osmani za televiziju Alsat-M.

Ovo pitanje se mora rešiti i da se takve situacije ne ponavljaju, kako se ne bismo nalazili na raskrsnici Srbije i Kosova. Želimo dobre odnose sa Srbijom, ali ne preko Kosova, rekao je Osmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari