Kostić: Političari koji i dalje veruju EU su zreli za penziju 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić, danas je u pisanom saopštenju postavio pitanje poverenja u Evropsku uniju političara u Srbiji.

„Da li je moguće da pojedini političari pozicije i opozicije i dalje veruju u iskreni politički dijalog sa predstavnicima EU posle svega onoga što su partneri iz Brisela uradili i što i dalje rade na štetu državnih interesa Srbije? Najnoviji ultimatum Brisela koji se najavljuje po pitanju Kosova i Metohije trebalo bi da bude konačno otrežnjenje  za političare i građane Srbije kada je Evropska unija u pitanju“ – stoji u saopštenju.

Prema njegovim rečima, iako političari kao prednost za učlanjenje u EU ističu finansijsku korist, građani ispred toga stavljaju Kosovo i Metohiju.

„Najnovije ankete pokazuju da čak 77% građana Srbije ne bi podržalo nezavisnost južne srpske pokrajine zarad bržeg ulaska naše zemlje u EU, a samo 13% građana bi podržalo nezavisnost Kosova i Metohije zarad članstva u EU. Šta nam to govori? Da svi oni političari koji i dalje grade svoju politiku na priči o bezalternativnom putu Srbije u EU su jednostavno nedobronamerni prema biračima,  jer svesno gaze nacionalne interese radi opstanka ili dolaska na vlast“ – izjavio je Kostić.

EU je, kako je rekao,bitno da u Srbiji ima jeftinu radnu snagu i kvalitetne i kvalifikovane radnike za svoje države.

„Kako se budu povećavali pritisci na rukovodstvo Srbije od strane EU da se odrekne Kosova i Metohije, tako će svoje pravo lice pokazati i svi političari iz vlasti, u zavisnosti od toga da li će i dalje ćutati na Vučićeve antidržavne poteze zarad očuvanja svojih privilegija. Isto tako i mnogi pojedinci iz opozicije će se morati opredeliti, da li će i dalje  „pilatovski“ prati ruke od bilo kojeg ozbiljnijeg suprostavljanja aktuelnoj vlasti po pitanju predaje KiM, jer su svesni da im upravo suprotstavljanje Vučiću na temi kosovskih pregovora može ugroziti ionako slabe pozicije kod partnera iz briselske administracije“ – izjavio je Kostić.

On dodaje, da od takvih političara nema koristi, te da bi trebalo da se svi slobodoumni i patriotski nastrojeni članovi partija njima usprotive.

„Danas nam je potrebno svenarodno jedinstvo oko očuvanja Kosova i Metohijem, a samim tim i poštovanja Ustava Srbije, jer ako prećutimo oduzimanje južne srpske pokrajine na red dolazi i aktuelizovanje statusa Republike Srpske i „Sandžaka“ što će dovesti do još niza novih problema po srpski nacionalni korpus na Balkanu“ – navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari