Kostić: Političari koji i dalje veruju EU su zreli za penziju

Ostavite komentar


  1. Patriotske snage apdejtovana verzija…30 godina slušam vaše bedne priče koje jedu živote običnih ljudi.

  2. pa vi ste u koalciji sa njima. Što ne napustite SZS ako tako mislite ?

  3. Tvrdnjama izrečenim u 2, 3, i 4. pasusu se teško može prigovoriti. Međutim, prvi pasus mi zaista smeta, on govori o neiskrenoj EU koja radi na štetu interesa Srbije, i ja smatram da je to opasno i u osnovi pogrešno pojednostavljenje. EU prosto vodi računa o svojim interesima. Trebalo bi da mi vodimo računa o svojim. Ako mi ne znamo šta nam je interes i cilj, ako mi ne branimo naše ciljeve, ako u odnosu sa EU oscilujemo između nekritičkog prihvatanja svega što se servira iz Brisela i tvrdoglavog i nerazumnog okretanja „braći“ Kinezima tada krivca ne treba tražiti u EU. Tuđa ruka svrab ne češe. Da izvinete, da sam ja EU pregovarač, i ja bi se ponašao isto kao oni. EU pregovarač sa druge strane stola gleda Srbiju koja ne dobija ni deo kolača od 750 milijardi EUR, a koja gori od želje da otplaćuje kredit koji je EU podigla. Čak i kada EU to ne traži, Srbija se odriče svoje energije, povrća, fabrika, i plaćala uvoz. Uostalom, Srbija sama nudi da preda deo svoje teritorije i naroda kao ulaznicu za EU, samo da to bude dostojanstveno.

      1. Ne zamerite, ali Dveri nisu uticajan faktor srpske politike, mada, ideja o Rusiji kao spasitelju je zavodljivija i možda opasnija od ideje o Kini. Trebalo bi drugačije, ni EU, ni Kina ni Rusija, već interes srpskog društva. Tuđa ruka svrab ne češe. Za sve postoji alternativa osim za svoj sopstveni interes.

  4. Običan narod je zgrožen defetizmom koji vlast i elita ispoljavaju
    u pogledu KiM. Neki nude deo teritorije i naroda kao ulaznicu u EU,
    i zauzvrat traže da se i Srbiji „nešto da zauzvrat“, kako bi predaja
    bila dostojanstvena. Na žalost, običan može malo šta da učini. Ostaje
    nam samo da pamtimo da današnjom Srbijom upravlja samo jedan čovak,
    i da će, ako do predaje zaista dođe, za nju biti kriv samo on,
    uprkos njegovim pokušajima da izvrne priču i da sve svoje lične
    odluke predstavi kao ispunjavanje volje naroda.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.